Őshonos támogatás -- 2022. évi kifizetési kérelmek beadása

Felhívjuk a tisztelt Tenyésztők figyelmét, hogy a 2022. évi egységes kérelem felület (e-egységes kérelem) nyitva van! A beadási határidő 2022. május 16. hétfő.

Kifizetési kérelmet kell benyújtania a következő igénylőknek:

-- Aki a 2016-ban beadott kancatámogatási kérelmét meghosszabbította 2021. évre.

-- Aki 2017-ben adta be a kancatámogatási kérelmét, ebben az esetben ez az utolsó kifizetési kérelem.

-- Aki méntartási vagy méncsikó-nevelési támogatási kérelmet nyújtott be 2017-ben vagy 2018-ban.

Nem adhatnak be 2022-ben kifizetési kérelmet azok a tenyésztők, akik 2022-ben adták be a támogatási kérelmüket (nekik az első kifizetési kérelmet 2023. év április - májusban kell beadni). Nem adhat be továbbá kifizetési kérelmet az, aki nem hosszabbította meg 2020-ban a 2016-ban beadott kancatámogatást.

Kérjük, figyeljenek rá, hogy az összes kancához be legyen jelentve a megszületett egy csikó (a rendszer jelzi, ha a korábbi években már be volt jelentve). Azt azonban nem jelzi, ha kiesés-pótlás után már a pótló kancát jelenik meg, de a korábbi (kiesett) kancához már be lett jelentve csikó. Ide nem kell még egyszer beírni a csikót, de feltétlenül ellenőrizzék, hogy az eredeti kancához már beírásra került! A bejelentett csikónak a NÉBIH tartónyilvántartásáról se feledkezzenek meg! Csak olyan csikó jelenthető be, amely a támogatási időszak alatt (legkésőbb 2021. december 31-én) született, és bejelentésre került az igénylő tenyészetébe.

A 2017-ben beadott, 2021-ben meg nem hoszabbított mén- és méncsikó (ex situ) pályázatok 2022. április 30-án járnak le, tehát most kell az utolsó kifizetési kérelmet beadni. Ennél a támogatási formánál nincsen tartási kötelezettség, tehát amennyiben kevesebb egyed kerül bejelentésre, mint amennyi az eredeti előrehaladási tervben megjelölésre került, ezt az Államkincstár nem szakcionálja. Több egyedet beadni viszont nem szabad (méncsikó-nevelésnél a végösszeg számít, tehát ha 5 évre évi 1 = összesen 5 csikóra igényeltünk, akkor lehet az egyik évben 0, a másik évben 2, csak ne legyen több 5-nél).

A beadás menete:

https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml

Bejelentkezés ügyfélkapuval

Kiválasztjuk a képviselt ügyfelet (magánszmély esetén saját magunkat)

Elektronikus kérelemkezelés

Egységes kérelem 2022.

Akkor lehet elkezdeni a kitöltést, ha az általános nyilatkozatot elolvastuk és kipipáltuk.

 

Kérdés esetén kérjük, hívják a tenyésztésvezetőt a 06309310183 telefonszámon.

 

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 146 vendég és 0 tag böngészi