Őshonos támogatás -- 2021. évi kifizetési kérelmek beadása

Felhívjuk a tisztelt Tenyésztők figyelmét, hogy az in situ (őshonos kancatámogatások) és ex situ (méntartási és méncsikó-nevelési támogatások) 2021. évi kifizetési kérelmeinek beadásához a felület (e-egységes kérelem) nyitva van! A végső beadási határidő 2021. május 17. hétfő.

Aki 2016-ban adta be a kancatámogatási kérelmét, és nem kért hosszabbítást, annak ez az utolsó kifizetési kérelme. Kérjük, figyeljenek rá, hogy az összes kancához be legyen jelentve a megszületett egy csikó (a rendszer jelzi, ha a korábbi években már be volt jelentve). A bejelentett csikónak a NÉBIH tartóbejelenéséről se feledkezzenek meg!

Akinek 2021. végén jár le a kancatámogatása (akár azért, mert 2017-ben adta be a kérelmet, akár azért, mert hosszabbított), annak elég, ha az összes szükséges csikó a jövő évben kerül bejelentésre.

A mén- és méncsikó (ex situ) pályázatok 2022. április 30-án járnak le, tehát jövőre kell az utolsó kifizetési kérelmet beadni. Ennél a támogatási formánál nincsen tartási kötelezettség, tehát amennyiben kevesebb egyed kerül bejelentésre, mint amennyi az eredeti előrehaladási tervben megjelölésre került, ezt az Államkincstár nem szakcionálja. Több egyedet beadni viszont nem szabad (méncsikó-nevelésnél a végösszeg számít, tehát ha 5 évre évi 1 = összesen 5 csikóra igényeltünk, akkor lehet az egyik évben 0, a másik évben 2, csak ne legyen több 5-nél).

Kérdés esetén kérjük, hívják a tenyésztésvezetőt a 06309310183 telefonszámon.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Látogatók

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi