Tagsági viszony létesítése

Kérjük, amennyiben egyesületi belépés felől érdeklődik, mindenképpen sziveskedjék végigolvasni a következőket!

Az egyesületi tagságról

A Kisbéri-félvér Lótenyésztő Országos Egyesület tagja lehet bármely természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, aki vállalja, hogy az Egyesület alapszabályát betartja, és tagi kötelességeinek eleget tesz.

Teljes jogú tag, aki a tagságba bejelentkezik, és kisbéri-félvér kancáját az Egyesület méneskönyvében regisztráltatja.

Pártoló tag, aki a tagok sorába jelentkezik, de az Egyesület méneskönyvében regisztrált kancája nincs. A pártoló tagok az Egyesület rendezvényein részt vehetnek, de tenyésztési kérdésekben szavazati joggal nem rendelkeznek.

A Tiszteletbeli tagokat az Egyesület közgyűlése választja.

Regisztrálható kancák: AZ Egyesület méneskönyvében regisztrálható bármely kisbéri-félvér fajtájú kanca, függetlenül attól, hogy milyen jelöléssel rendelkezik. Amennyiben a kanca nem nyeregtájon KB bélyegzett, a törzskönyvvezető (elérhetőségek a kapcsolat menüpontban) segit eldönteni, hogy felvehető-e a méneskönyvbe.

A törzskönyvezésnek kötelező feltétele a kancák felnőttkori küllemi- és mozgásbirálata, ezért kérjük, hogy ha kancájának még nincs birálata, sziveskedjék megjelenni valamelyik rendezvényünkön. A birálat elvégzésnek határideje az első kisbéri-félvér csikó azonositásának időpontja, illetve amennyiben őshonos támogatást szeretne igényelni a kancára, akkor a támogatásba való bejelentés után legfeljebb 3 hónap.

A belépés módja, tagsági díjak

A tagsági viszony létesítésének első lépése a belépési nyilatkozat kitöltése és beküldése. A belépési nyilatkozat innen letölthető, és a KKV-nyilatkozattal együtt (alább részletezve, nagyon fontos!) az alábbi címre kérjük küldeni: Kisbéri-félvér Egyesület, 2464 Gyúró, Máriás-tanya

A bejelentkezett tagjelöltek a tagdíj befizetésével válnak az Egyesület tagjává. A számlát a belépési nyilatkozat megérkezése után küldjük ki.

Belépési díj: 11.000 Ft (egyszer fizetendő, belépéskor)

Tagdíj: 5.500 Ft évente

Kancadíj: évente kancánként 15.000 Ft. Azon mezőgazdasági kis- és középvállalkozóknak (beleértve az őstermelőket is), akik KKV státuszukról, MVH regisztrációs számukról és tenyészetkódjukról nyilatkozatot küldenek (részletesen ld. lejjebb, az 5. pontban), a kancadíj csak 2.000 Ft évente kancánként.

Az 1 évnél hosszabb tartozással rendelkezők tagságát felszólítás után felfüggesztjük, visszalépni csak a tartozás, illetve a belépési díj megfizetése után lehetséges.

Fontos!

A tagsági viszony létesítése előtt kérjük, tanulmányozza a lótartási hely-bejelentés módját, mert az nagyban befolyásolja a tagsági díjakat!

Aki a tartási hely-bejelentés feltételeinek eleget tesz, 86%-os kedvezményt kap az éves kancadíjból. A feltételek a következők:

1. Mezőgazdasági kis- és középvállalkozóként (KKV) való működés (egyéni vagy társas vállalkozó, akinek a tevékenységi körei között szerepel a lótenyésztés).

2. MVH-regisztrációs szám (akinek nincs, az közvetlenül az MVH-tól vagy a falugazdász segítségével tudja igényelni).

3. Tenyészetkód és tartási hely-kód megléte (a hatósági állatorvos segítségével intézhető).

4. A lovak egyedi bejelentése a NÉBIH felé. (Ez nem feltétele a kancadíj-kedvezménynek, azonban ha őshonos támogatást szeretne igényelni, akkor elengedhetetlen.)

5. Amikor mindez megvan, akkor a fenti számokról az Egyesület felé nyilatkozatot kell tenni. A KKV-nyilatkozat letölthető innen. Ezt célszerűen a belépési nyilatkozattal együtt kérjük beküldeni eredeti példányban, postán a következő címre:

Kisbéri-félvér Egyesület
2464 Gyúró, Máriás-tanya

A www.lovasok.hu honlapon (ide kattintva) egyszerűen megtalálhatók a fenti lépésekhez szükséges nyomtatványok.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 127 vendég és 1 tag böngészi