A méntartási és méncsikó-nevelési (ex situ) pályázat meghoszabbítása, 2022. december

Tájékoztatjuk a tisztelt Tenyésztőket, hogy módosult a „Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának ex situ vagy in vitro megőrzése, továbbá a genetikai beszűkülést megelőző tanácsadói tevékenységek támogatása” című (VP4-10.2.1.2-17 kódszámú) felhívás.

A kötelezettségvállalási időszak még egy évvel, 2024. április 30-ig meghosszabbodik. Új kiírás tehát 2023-ban nem várható.

Mind a 2017-ben, mind a 2018-ban támogatást igénylők esetén lehetőség nyílik az igénylés 1 évvel történő meghosszabbítására, azonban ennek igénybevételéhez a támogatást igénylőnek minden esetben nyilatkoznia kell az Államkincstár felületén! A nyilatkozat beadható 2023. január 25-től 2023. február 22-ig. A támogatási összegek nem változnak (méntartás 8,4 Euro/nap, méncsikó-tartás 4,4 Euro/nap).

A felhívás szövege itt olvasható: https://www.palyazat.gov.hu/vp4-10212-17-vdett-shonos-s-veszlyeztetett-mezgazdasgi-llatfajtk-genetikai-llomnynak-ex-situ-vagy-in-vitro-megrzse-tovbb-a-genetikai-beszklst-megelz-tancsadi-tevkenysgek-tmogatsa-1#

A beadás menete: Ide kattintva éri el a felületet: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml Jobb felső sarok, belépés ügyfélkapuval. Ismét jobb felső sarok, a képviselt kiválasztása. Ha az idén még nem intézett ügyet ezen a felületen, jóvá kell hagyni vagy szükség esetén módosítani az adatait. Utána megnyílik a beadási felület. A felső sorban az Elektronikus kérelem beadását kell kiválasztani. A megnyíló ablakban a Vidékfejlesztési Program 2014-2020 támogatási kérelem sort kiválasztani, a következő megnyíló ablakban az Agrár-környezetvédelmi intézkedések sort, ezen belül pedig az Őshonos állatok ex situ TK1 (azoknak, akik 2017-ben adták be az eredeti támogatási kérelmet), illetve Őshonos állatok ex situ TK2 (azoknak, akik 2018-ban adták be az eredeti támogatási kérelmet) szövegre kattintással érjük el a felületet.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 222 vendég és 0 tag böngészi