Szakdolgozatok

Sipos Imre az Állatorvostudományi Egyetem Lovas-tanár (hippológus) és szervező szakán, 2017-ben a kisbéri-félvér kancacsaládok szerepéről írt szakdolgozatot, melyben összehasonlította a magyar sportló és a kisbéri-félvér méneskönyv adatait. Munkájára kiváló érdemjegyet, továbbá minden bírótól és vizsgáztatótól külön dicséretet kapott. 
A szakdolgozat itt olvasható:

 

A Lovasélet 2017. februári számában jelent meg Leibinger Zsófia és Pongrácz László cikke a kisbéri-félvér lovak szerepéről az ugrósportban. A cikk Leibinger Zsófia 2016. évi szakdolgozatának alapján készült.

 

Korponai Klaudia ménesgazda hallgató 2013. évben készült szakdolgozata a fajta jelenlegi helyzetét dolgozza fel a telivérezettség szempontjából.

 

Németh Laura mezőgazdasági mérnök hallgató 2021. évben készült szakdolgozatában a kisbéri-félvér lófajta küllemi bírálaton kapott pontjainak alakulását vizsgálja a 2010-2020 közötti időszakban.
 
Fekete Dorottya mezőgazdasági mérnök hallgató 2021. évben készült szakdolgozatában egy kérdőív segítségével vonta  be a kisbéri-félvér fajta tenyésztőit, hogy minél több információhoz jusson a fajta jelenlegi helyzetéről.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 438 vendég és 0 tag böngészi