Kiesés-pótlás dokumentum és kitöltési útmutató

A VP őshonos állatfajták in situ megőrzése című támogatás esetében a kiesés és pótlás ügyintézése során a következőkre kérjük figyelni:

 

A kiesett egyedet 90 napon belül kell pótolni, és a kiesés-pótlást 20 napon belül jelenteni kell az Államkincstárnak.

 

Az Államkincstárnak történő bejelentés előtti teendők és tudnivalók:

  • Pótlásként beállítható az az 1 évet betöltött kanca, amelynek útlevelében szerepel a kisbéri-félvér fajtamegjelölés (akár a második, akár a 10. lapon), és amely a Kisbéri-félvér Egyesület törzskönyvében szerepel, illetve abba felvehető. Bírálat megléte 3 évet betöltött lovak esetén kötelező, amennyiben nincs meg, a lehető legrövidebb időn belül pótolandó.
  • A pótló egyedet, amennyiben ez korábban még nem történt meg, be kell jelenteni a NÉBIH-nek az „Egyedbejelentő – tartás kezdete” című bejelentőlapon. A bejelentőlap letölthető a Nyomtatványok menüből.
  • A kieső egyedet csak abban az esetben kell kijelenteni, ha végleg elhagyta a tenyészetet, illetve ha az esetleges következő tartó nem jelentette be. A "Tartás vége" bejelentőlap letölthető a Nyomtatványok menüből.

 

A kiesés és pótlás bejelentése:

  • A bejelentőlap letölthető a Nyomtatványok menüből, illetve a támogatási rendelet 9. mellékletét képezi.
  • Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem kérjük a bejelentőlap előzetes kitöltését, csak az alábbi adatokat szíveskedjenek beküldeni a tenyésztésvezető részére, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre:
  • A lótartó neve és MVH ügyfélazonosítója
  • A kieső kanca azonosítója, a kiesés dátuma és oka(tenyésztési vagy állategészségügyi)
  • A pótló kanca azonosítója és a pótlás dátuma
  • A kiesés-pótlás-bejelentő lapon a kiesés dátuma nem lehet későbbi, mint ami a NÉBIH-nek bejelentésre került. A pótlás dátuma lehet a tenyészetbe kerülés dátuma, illetve ha a ló már korábban a tenyészetben volt, akkor célszerűen a kieső ló fogyatékolásának dátumát írjuk be. Figyeljünk arra, hogy a pótlás után a Kincstárnak való bejelentésre 15 nap áll rendelkezésre!
  • A bejelentőt egyesületi aláírással ellátva fogjuk visszaküldeni előbb elektronikusan, utána eredetiben postán. Állategészségügyi okból történő kiesés esetén azonnal küldjük az eredeti nyomtatványt az aláíráshoz.

 

Beküldés:

Ügyfélkapun keresztül, a szokásos módon be kell lépni az MVH elektronikus ügyintézési felületére (e-ügyintézés). A belépés előtt keressük meg a támogatási kérelem iratazonosítóját, amit a rendszer a kérelem beadásakor adott. (Ha nincs meg, a beadott kérelmeknél megtalálható).

Az „Általános ügyintézés” menüben található a „Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése” sor, erre kattintva megjelenik egy kereső. Az alsó sorban kell kikeresni a támogatási jogcímet (Őshonos állatok in situ 2022). Ide belépve lesz szükség az iratazonosítóra, majd értelemszerűen kitölthetők a sorok és fel lehet tölteni a szkennelt dokumentumot.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 395 vendég és 0 tag böngészi