Film a 2019. évi Trakehneni Körungról

Három tenyésztőtársunk részt vett a trakehneni fajta 2019. évi Körungján, és egy nagyon szép filmet készítettek az eseményről. Az ajánlót Szöllősi Árpád írta:

 

Tisztelt Érdeklődő!

Filmünket kevésbé az eseményről szóló híradásnak szántuk de azért szeretnénk, hogy a következő fél órában minden nézője részese lehessen a felejthetetlen élménynek!

Célunk főleg az volt, hogy minél több kisbéri tenyésztőt győzzünk meg arról, hogy a lovak felkészítésébe, felvezetésébe érdemes energiát fektetni, ami által igazi, kihagyhatatlan ünneppé válhat a jövőben a fajtánk seregszemléje is, az évenkénti ménvizsga.

A filmkockák összeállításánál tehát inkább a rendezvény technikájára, a lovak előkészítésére, felvezetésük módjára, a rendezvény színvonalára és technikai körülményeire, hangulatának bemutatására koncentráltunk a többnyire saját, jól, vagy kevésbé jól sikerült felvételek készítése során.

Tanulságos lehet számunkra, kisbéri félvért tenyésztők számára, hogy a miénkkel tradicionálisan egyező módszereket követő trakehnenit tenyésztő elkötelezett családok -azután, hogy a II. világháború zűrzavarában ők is elveszítették lovaik jelentős részét,- kitartva a hagyományok mellett, (be nem engedve féltve őrzött fajtájukba az euro-sportlovat), összefogással  és következetes tenyésztői munkával hova jutottak lovaik külleme és mozgása terén, -és főleg a díjlovas és a military versenyeken- eredményességben is.

Filmünkhöz kellemes szórakozást és sok-sok épülést generáló élményt, a fajtánkba vetett hitük elmélyülését kívánja Önöknek/Nektek:

 

                                                                                                                   Szöllősi Árpád

Ide kattintva tudják a filmet megtekinteni.

Belépés

Aki regisztrál a honlapon, az elsők között fog értesülni az egyesülettel kapcsolatos hírekről.

Kereső

Látogatók

Oldalainkat 259 vendég és 1 tag böngészi